Nieuws

Reactie met CV op "Gemeenteraad stelt plan voor Cultuurhuis vast!":

Velden met (*) zijn verplicht.
Gemeenteraad stelt plan voor Cultuurhuis vast!
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Gemeenteraad stelt plan voor Cultuurhuis vast!

De gemeenteraad van Brielle heeft het plan van het college van B&W voor de komst van het Cultuurhuis en de Bibliotheek op school unaniem aangenomen. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering van 13 december jl, waar de verschillende fracties waarderende woorden hebben uitgesproken over het project. Initiatiefnemers ontvingen onder andere complimenten voor de betrokkenheid van veel Brielse organisaties.

De theaterfunctie blijft behouden -->Ook komende seizoenen blijven we genieten van mooie voorstellingen in ons theater!

Wethouder Borgonjen, portefeuillehouder van dit project, reageert verblijd op de beslissing van de raad: ,,De komst van een Cultuurhuis en de Bibliotheek op school bieden veel kansen en mogelijkheden voor Brielle. Met het Cultuurhuis creëren we onder meer een interactieve accommodatie waar sport, cultuur, educatie en maatschappelijke activiteiten samenkomen. “Dit is bedoeld voor alle leeftijden. Overigens is het cultuurhuis niet alleen een plek waar van alles gebeurt, maar ook een (virtuele) voorziening met inspiratie en stimulans, bedoeld voor alle wijken, kernen en voorzieningen in Brielle.” Taal- en leesvaardigheid is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs. Het project de Bibliotheek op school stimuleert dit. De (fysieke) afstand tot de bibliotheek wordt nu namelijk veel kleiner''.

Cultuurhuis 

Dukdalf en BRES worden aan elkaar gekoppeld en krijgen een centrale ingang en balie. Ook de jeugdbibliotheek en de volwassenenbibliotheek komen in het Cultuurhuis. Ook wordt er een cultuurplein gerealiseerd, waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Het is de bedoeling dat eind 2017 het Cultuurhuis gereed is en de Bibliotheek op school kan worden uitgerold. De suggestie om een service/afhaalpunt voor boeken in de binnenstad te realiseren wordt onderzocht. Ipse de Bruggen is een belangrijke partner in het Cultuurhuis. En een groot aantal andere geïnteresseerde partners zijn inmiddels betrokken zoals de speelotheek, de combinatiefunctionaris, Historische verenigingen en de Muziekschool.

de Bibliotheek op school

de Bibliotheek op school is een nieuw initiatief en bedoeld om de taal- en leesvaardigheden van de leerlingen te verbeteren. Ook wordt goede omgang met sociale media bevorderd. Er zijn in Brielle vier locaties aangewezen om Bibliotheek op school realiseren: in Zuurland (in het Cultuurhuis), binnenstad, Vierpolders en Zwartewaal. Het project de Bibliotheek op school stimuleert dit. ''De (fysieke) afstand tot de bibliotheek wordt nu namelijk veel kleiner'', aldus wethouder Borgonjen.

 

Totstandkoming Cultuurhuis

De stichting Kunst en Cultuur Brielle heeft op verzoek van de gemeente samen met de Bibliotheek en Dukdalf de komst van het Cultuurhuis voorbereid. Zij willen een aantrekkelijke accommodatie creëren van waarin en waaruit actieve en passieve deelname aan sport, culturele, kunstzinnige, educatieve en maatschappelijke activiteiten worden verbonden, georganiseerd en gefaciliteerd.

                                      


Pagina terug
solostories_ma_loek_foto_Annemieke van der Togt-vk.jpg
Dribbel_minishow_beeld_Theater_Terra.jpg
DukdalfBRES_foto_©_jaap_reedijk_2352.jpg
LAKSHMI_VK_KB_Fotografie.jpg
Sandra_van_Nieuwland_beeld_IAMKAT.jpg
Sjaak Bral_Seks_met_Sjaak_©Ministerie_van_Beeld.jpg
The_Legends_Its_a_mans_world_beeld_Ferry_Knijn.jpg
Timon_Krause_fotograaf_Max_Brunnert_staand.jpg
BREStheater gesloten tijdens kerstvakantie

De kerstvakantiestaat alweer voor de deur en ook het theater heeft deze weken vakantie. Van 22 december tot en met 8 januari zijn wij niet bereikbaar. Ook de theaterkassa is in deze periode geslote...

Lees meer -> >
Sandra van Nieuwland in BREStheater!
Het jaar 2018 staat voor Sandra van Nieuwland in het teken van van nieuwe muziek, een nieuw geluid en een geheel nieuwe theatershow. 'Human Alien' is een plaat over identiteit en perceptie en alwee...
Lees meer -> >
Zaterdag 20 oktober: Harmsenbrug afgesloten!

Let op, kom je naar Jan Beuving met 'Rotatie' op zaterdag 20 oktober? Hou er dan rekening mee dat de Harmsenbrug is afgesloten (bron: vananaarbeter.nl):

Wanneer:
van vrijdag 19 oktober 2018 22:00 u...

Lees meer -> >

Deze website is een onderdeel van Cultuurweb Brielle.
Privacy verklaring    
design & hosting VPRI