UitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkocht
Theater

75 jaar Bahûrim, de musical

75 jaar Bahûrim, de musical

vrijdag 14 oktober
20:00 uur
6,-/2,50 (tm 16 jaar)

Bijzondere Jubileumvoorstelling over Bahûrim.

Op waarheid gebaseerde scenes uit het schoolleven, vanaf de oprichting tijdens WOII en met een theatersausje overgoten. Ontroerend, grappig en zeker herkenbaar voor iedereen die iets met Bahûrim te maken heeft (gehad). In samenwerking met Jeugdtheater Hofplein.

Regisseur en tekstschrijver: Silvia La-Vos.

Vanaf 9 jaar.

Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en napraten onder het genot van een drankje in de foyer van het BREStheater

LET OP: er zijn 3 voorstellingen!
vrijdag 14 oktober 20:00 uur
zaterdag 15 oktober 15:30 uur
zaterdag 15 oktober 20:00 uur
Klik op ‘Tickets bestellen’ en kies vervolgens je voorstelling.

Maar weinig mensen weten dat de school werd opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat er destijds veel weerstand was tegen het starten van een christelijke ULO. Met veel doorzettingsvermogen van de eerste directeur, de heer Wijmans, is deze er toch gekomen. Bahûrim heeft het als kleine christelijke MAVO niet altijd makkelijk gehad, maar 75 jaar later bestaat de school nog steeds. Iets om dankbaar voor te zijn.  Veel oud-leerlingen en personeelsleden hebben aan Bahûrim een warme herinnering, dat merken we gedurende dit project.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan in de archieven van de school en zelfs in het Streekarchief. Daar werden heel bijzondere briefjes en notulen gevonden. Door middel van interviews met oud-leerlingen en oud-conciërges zijn er smeuïge verhalen boven tafel gekomen.  Doordat de directeuren Vegter en Holwerda een lange tijd verbonden zijn (geweest) aan de school en daarbij gevoel hadden voor historie, is er veel op schrift bewaard gebleven. Al deze informatie vormt de rode draad, met een theatersausje overgoten. De musical zal een sfeerbeeld neerzetten van verschillende tijdsperiodes, te beginnen in WO II, daarna de periode Henk Vegter en als laatste die van de laatste decennia waarin de school onder leiding stond van Jelle Holwerda.

We hopen dat de voorstelling ook een mooie gelegenheid zal zijn om elkaar weer te ontmoeten en herinneringen op te halen aan een leuke schooltijd. Maar ook voor andere Brielse inwoners zal het een herkenning opleveren. Het bombardement op de school, de rol die Henk Vegter speelde in de Brielse samenleving. En bovendien: een puber blijft toch altijd een puber, de schooltijd is altijd een speciale periode in het leven.

Het verhaal is mede door zeer ervaren en creatieve theatermaker Silvia La-Vos geschreven. Zij heeft zich ondergedompeld in de geschiedenis van Bahûrim.  Op dit moment wordt het theaterstuk ingestudeerd door een groep leerlingen, oud-leerlingen en andere volwassenen die zich verbonden voelen met Bahûrim.  Organisatie, kostumering en alle bijkomende zaken worden verzorgd door docenten Anja Clement en Monique Lindenbergh. De professionele poster is gemaakt door Yolet Luijendijk.