UitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkocht
Jeugd

Klein Amsterdam Producties

Egalus [4+]

dinsdag 2 mei
11:00 uur
8,50/7,50 (tm 12 jaar)

Klein Amsterdam Producties maakt een voorstelling van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022: Egalus van Marije Tolman. 

In de voorstelling gaat het over de Sjeestijd. Alles moest hoger, sneller, dieper en verder. Alleen Egalus deed er niet aan mee. Egalus stond stil en zag de schoonheid van alles, maar ook alle troep. Iedere dag prikte Egalus het bos schoon. Maar steeds vaker als het bos schoon was, lagen de duinen weer vol. En als de duinen leeg waren, lag het strand weer vol. Op een koude dag kon hij de rommel niet meer dragen. Boem! En toen stond alles stil.

‘Egalus’ is een voorstelling over om je heen kijken. Over de dingen echt zien. Over elkaar helpen en… over dieren met oranje hesjes.

Aansluitend aan de voorstelling gaan de kinderen zelf aan de slag. Als kleine helden helpen ze de buurt om het theater net zo mooi te maken als het bos van Egalus! Pak een vuilniszak en een tang en werk samen aan een Gi-Ga Groene buurt!

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. We bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatievelingen aan. Met artistieke teams maken we vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd. Bekend van André het Astronautje, Boer Boris is de baas en in seizoen 2022/2023, Professor S.

Deze voorstelling met activiteit is een samenwerking tussen BREStheater en Bibliotheek BZHD.