UitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkocht
Film

BRESfilm

Godland

zondag 17 maart
19:30 uur
6,00

Bestel ticketsMeld je aan voor de wachtrij

Regisseur: Hlynur Pálmason

In hedendaags IJsland werd een kistje met glasplaatfoto’s gevonden, gemaakt door een Deense missionaris in de negentiende eeuw. Met die mededeling begint dit IJslandse drama, dat de barre zendingsreis van de priester en het ontstaan van die foto’s verbeeldt. Het ouderwetse beeldformaat, de prachtige composities en de contemplatieve toon leveren een film op die aanvoelt als een levend fotoalbum. Waarin spanning en humor trouwens niet ontbreken: de machtsstrijd tussen de bleue priester en diens stugge gids leidt tot magnifieke scènes.
Regisseur Pálmason maakte eerder A White, White Day, ook al zo stemmig en mysterieus.

Aanbeveling van BRESfilm vrijwilliger Lia:
“De eindeloze, ondoorgrondelijke landschappen waarvan de IJslanders wel een kopie lijken, zijn intrigerend. En hoe je als buitenstaander daarin letterlijk en figuurlijk kunt verdwalen. Na afloop ben je blij dat je de film hebt gezien, maar lekker in de warme bioscoopzaal zit.”

 

Speelduur: 2 uur 23 minuten

Bestel hier je tickets

Meld je aan voor de wachtrij