UitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkocht
Literatuur

Thrilleravond

Hoofdstuk Eén en BREStheater

vrijdag 22 november
20:00 uur
24,50

Bestel ticketsMeld je aan voor de wachtrij

Deze avond staat in het teken van de Nederlandse thrillers. Nathalie Pagie, Bregje Rebergen en Jeroen Windmeijer komen vertellen over hun werk. Jan Hoogendoorn is als vanouds de interviewer van de avond.

Nathalie Pagie schrijft thrillers met vaart, lekker spannende verhalen om jezelf even helemaal in te verliezen. Steeds op een andere aansprekende locatie, waar ook ter wereld. Met haar nieuwste boek blijft ze in eigen land: Vlissingen!

De filmrechten van Camping Oosthoek zijn verkocht aan Tom de Mol Producties en Dutch Filmworks. Van dit boek wordt een tv-serie gemaakt. De mogelijkheden voor verfilming van Noordkaap en IJsengel worden onderzocht.

Bregje Rebergen zet haar kennis van het justitiële apparaat én van Het Gooi in om de lezer een unieke kijk te geven in het leven en werk van een officier van justitie. Dubbelspel is spannend tot de laatste pagina, en laat de lezer verbijsterd achter.

In 2003 rondde Bregje haar rechtenstudie af waarna zij werkzaam was bij een advocatenkantoor in Amsterdam, daarna als jurist bij de overheid en ook als trouwambtenaar. Nadat Bregje Rebergen tijdens een etentje de vraag werd gesteld: “Wat is nou eigenlijk jouw passie?” heeft zij zich volledig toegelegd op het schrijven.

Jeroen Windmeijer debuteerde als schrijver van thrillers in juni 2015 met de thriller Het Petrusmysterie. Dit werd het eerste deel van een trilogie met als hoofdpersoon archeoloog Peter de Haan, verbonden aan de Universiteit Leiden. Windmeijer schreef drie trilogieën: de Leidse trilogie, de Zuid-Amerika-trilogie, de Sterke vrouwen-trilogie.

Het eerste deel van de Ryevaar-boeken (met striptekenaar Tjarko Evenboer) verscheen in 2023 met Openbaring, het vervolg Revolutie in 2024. De schaduw van Vermeer verscheen in 2023. In het najaar van 2024 zal zijn nieuwste boek “De wraak van Balthasar” verschijnen.

Beeld Bregje Rebergen: Yvette Kulkens
Beeld Jeroen Windmeijer: Eelkje Colmjon

Bestel hier je tickets

Meld je aan voor de wachtrij