UitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkochtUitverkocht
Film

BRESfilm

War Pony

zondag 28 april
19:30 uur
6,00

Bestel ticketsMeld je aan voor de wachtrij

Regisseur: Gina Gammel en Riley Keough

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Hij onderneemt van alles om zijn ‘American Dream’ waar te maken. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Hij en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Aanbeveling van BRESfilm vrijwilliger Lia:
“Heden en verleden, traditie en moderne problematiek samen in War Pony. Keough, Gammell en co belichten de schrijnende sociale problemen in het reservaat en de impact daarvan op de levens van de jonge mensen die daar opgroeien. Maar ze gaan af en toe ook mee in het aanstekelijke en enigszins hoopgevende optimisme van Bill, zoals in de prachtige slotscènes.”

Camera d’Or voor beste debuut op filmfestival van Cannes

 

Speelduur: 1 uur 55 minuten

Bestel hier je tickets

Meld je aan voor de wachtrij