Het theater kan niet zonder vrijwilligers. De vrijwilligers van de BRESfilm werkgroep delen op deze pagina hún herinneringen.

Het initiatief voor BRESfilm ontstond eind 2008. Het toenmalige bestuur van Stichting Kunst en Cultuur Brielle miste ‘film’ in het aanbod en stelde een werkgroep samen van filmliefhebbers, die de organisatie en programmering oppakte.

De werkgroep vertelt:

‘We houden van films omdat ze een krachtig medium zijn om verhalen te vertellen die je meenemen naar een andere wereld en emoties opwekken. Ze kunnen je laten lachen en huilen en je aan het denken zetten. Dat willen we in ons programma graag aanbieden aan onze bezoekers.

Van april 2009 tot nu vertoonden we 120 films. De jaarlijkse openluchtbioscoop is sinds 2013 – met een korte onderbreking – uitgegroeid tot een geliefd zomerevenement. Eerst op de Prikkevest en sinds 2022 bij de Brielsche Aap. Bij regen en zonneschijn.’

Nog naar de film dit jaar?

De werkgroep heeft tot en met eind december (en erna) nog een aantal filmhuisfilms op de planning staan in BREStheater. Op woensdag- of zondagavond om 19.30 uur kun je voor maar 6 euro dichtbij naar de film!

Bekijk hieronder de komende films en klik om een kaartje te bestellen: