Al > 40 jaar dichtbij!

 

In 2023 bestond BREStheater 15 jaar. Ook daarvoor had Brielle al een theater op dezelfde locatie. Al meer dan 40 jaar lang kunnen we dichtbij huis genieten van muziek, theater, cabaret, dans en jeugdtoneel. Dát laten we natúúrlijk niet zomaar voorbij gaan!

Op deze feestpagina vind je anekdotes, foto’s en verhalen over 40 jaar theater in Brielle.

Altijd genieten in BREStheater!

Al jaren spelen we in het BREStheater in Brielle. Altijd een fijne sfeer, leuke medewerkers en een heerlijk publiek. Als artiest kun je je niet veel meer op je gemak voelen dan hier. 40 Jaar theater in Brielle, 15 jaar BREStheater… Op naar de volgende 15!

Rock4

Hoe Theater De Goote BREStheater werd

In 1982-1983 werd de Lagere Agrarische School (uit 1965) in opdracht van de gemeente verbouwd tot sociaal-cultureel centrum met een theater. De opening van Theater De Goote was op 9 september 1983 met een optreden van de fluitist Thijs van Leer, begeleid door pianist Jeroen Jacobs.

Na de sloop van Theater De Goote werd in de jaren 2005 – 2008 in Brielle kleinschalig theater tijdelijk geprogrammeerd in De Sjoel, de voormalige Synagoge uit 1871 aan de Turfkade.

In 2007-2008 werd  een school gebouwd met theateraccommodatie vlakbij de plek van het voormalige Theater De Goote. De zaal biedt plaats aan 197 bezoekers op een uitschuifbare tribune. De naam BRES is uit een prijsvraag voortgekomen en refereert o.a. aan een bres in de vestingmuur van vestingstadje Brielle en voor iets ‘in de bres springen’ (voor het behoud van theater in Brielle).

Op 3 oktober 2008 was de eerste voorstelling. Dat was Keet” van Släpstick, voorheen Wëreldbänd.

40 Jaar theater dichtbij: de verhalen!

We vieren feest!

40 Jaar theater in Brielle en 15 jaar BREStheater! Met groot plezier kom ik telkens over de vloer.
Dat er nog vele bezoekers mogen worden verwelkomd in even zovele jaren meer!

Dr. J. P. (Peter) Rehwinkel, burgemeester

Waar nieuwe werelden open gaan

Het theater is een plek waar verbeelding een hoofdrol heeft. Waar nieuwe werelden open gaan. En dat al 40 jaar dichtbij!
BREStheater gefeliciteerd!

Wethouder Janneke Postma

Welke artiest wil jij van dichtbij meemaken in BREStheater?

Wij maken elk seizoen een nieuwe programmering voor het volgende seizoen (vanaf september). Hier beginnen we al mee in het najaar van het jaar ervoor. Daarom zijn we erg nieuwsgierig: welke artiest zou jij van dichtbij willen zien in BREStheater?

Laat het ons weten via onderstaande knop! Wie weet zit jij in een volgend seizoen bij zijn of haar voorstelling in BREStheater!