Elly Wester is al betrokken bij professioneel theater in Brielle sinds de opening van De Goote 40 jaar geleden en was jarenlang coördinator van De Goote en BREStheater. In deze video vertelt zij over háár herinneringen: van 1983 tot en met haar afscheid in 2017.

In deze video vertelt Elly Wester onder andere over de warme band die ze, als coördinator van een lokaal theater, opbouwde met artiesten.

Wat ze jammer vindt, is dat grootheden zoals Maarten Rozendaal en Jeroen van Merwijk het nooit haalden tot de grote zalen, maar pas na hun dood erkenning kregen.

Ze is er trots op dat ze menige artiest, sámen met de vele vrijwilligers (‘want zonder hen kan het theater niet bestaan’), een podium mocht geven en zo een steentje kon bijdragen aan cultuur in de regio. Na het bekijken van de video geeft ze nog aan dat ze vergeten is om haar rechterhand in die tijd, Marga Hoppener te noemen. Marga is inmiddels overleden, maar was jarenlang haar steun en toeverlaat.

De ingelijste tekening hieronder hangt in de woonkamer van Elly en haar man Ad. Deze ontving ze bij haar afscheid in 2017 uit handen van het bestuur van Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Kunstenaar én werkgroeplid Krijn van Driel  (1942-2020) had deze voor haar gemaakt.

Elly wenst BREStheater nog minimaal 40 jaar erbij. Dank je wel, Elly!

Bekijk de video hierboven om het hele verhaal van Elly te horen!