Op deze pagina staan de herinneringen die we toegestuurd kregen in 2023.

We hebben genoten van de vele reacties en leuke verhalen!

Geluk bij een ongeluk

In het AD van vandaag werd gevraagd om een herinnering aan BREStheater. De aanleiding voor mijn herinnering is de goede wijze hoe personeel en medewerkers met bezoekers omgaan. Mijn vriendin Marianne Harthoorn en ik gingen namelijk in coronatijd een BRESfilm kijken, waarbij we ons op volgorde van binnenkomst over de zaal verspreidden.
Mijn vriendin vertelde tegen een medewerker “Je weet toch dat ik mijn nek heb gebroken en niet goed opzij kan kijken?”. Ja, dat wist zij nog en liet ons daarom wachten tot er in het midden plaats was. Ikzelf kijk ook liever recht vooruit. Daarom ik later tegen mijn vriendin: ‘Ik ben nog nooit zo blij geweest dat jij je nek gebroken hebt’.
– Marleen Brinkman.

Trailer op het toneel

De datum en het jaar weet ik niet meer. Ik weet wel de voorsteling namelijk de muzical Nozens met Nellie Frijda. Wat gebeurde er, aan de zijkant vlak bij het toneel was de laad deur en daar stond op de stoep een 55 cup trailer met het decor. Dat moest op een toneel komen van ongeveer 10/12 meter bij 8 meter. Nou dat lukt dus nooit. De enige op lossing was de trailer leeg halen, kijken wat voor hoognodige decorstukken op het toneel konden. Daar na de trailer weer inladen. Toen een prachtige muzical gezien. Daar na dus weer de hele trailer leegmaken. Toen de trailer weer op volgorde ingelade. Al met al waren we om ongeveer 03.00 uur s’nachts klaar. Maar we hebben wel veel lol gehad en het was de moeite waard.

– Willem Baris (en ik geloof Udie Molenaar en Guido Rijnders).

Terug naar onze jubileumpagina!